fbpx Skip to content

Underbetalte tyskere bygger om for Folketinget

Fagbladet 3F: [ uddrag ] – Et klassisk eksempel på, hvordan løndumping er skruet sammen. Og et eksempel, som fortæller mere end mange ord, hvorfor vi ønsker lønværn i overenskomsterne.

Sådan sagde fagforeningsformand og hovedbestyrelsesmedlem i 3F Henrik Lippert tidligt mandag morgen til et halvt hundrede frysende demonstranter foran en ældre herskabelig ejendom i Tordenskjoldsgade bag Det Kongelige Teater. Her er man i øjeblikket i gang med at indrette boliger til 30 jyske folketingsmedlemmer.
Blandt håndværkerne er fire tyske murere. De arbejder ikke på dansk overenskomst. De er i stedet selvstændige og arbejder ifølge BJMF på langt ringere vilkår end danske håndværkere.

– Der er virksomheder, som er topprofessionelle i denne form for undergravning af danske overenskomster. CC Fliser er en af dem. På den ene side er de medlem af Dansk Byggeri og omfattet af overenskomsten. På den anden side sælges arbejdet videre til arme-ben-svende, som arbejder på langt ringere vilkår end overenskomsten. Dette uvæsen skal vi til livs. Og det er derfor, at vi stiller krav om kædeansvar og tredjepartsforpligtelse, sagde Henrik Lippert, der er formand for 3F’s bygningsarbejdere i København.

BYGSAM.DK: Folketingets formand Thor Pedersen har overfor En­hedslistens EU-ordfører Per Clausen forsikret, at Folketinget fremover ville sikre sig, at både lovgivning og danske løn- og arbejdsforhold blev fulgt.

Læs artiklen i Fagbladet 3F – klik her!
Læs artiklen på Byggefagenes Samvirkes hjemmeside – klik her!

Back To Top