fbpx Skip to content

Underskrifter til støtte for flygtningelejr

Den konkrete appel i den fælles udtalelse, som er blevet underskrevet af 120 parlamentarikere på tværs af partiskel, er, at deadlinen for rydningen af Camp Ashraf skal annulleres. Det meddelte Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen sammen med to andre parlamentarikere i dag ved et topmøde.

Udtalelsen “opfordrer Catherine Ashton (EU’s udenrigsminister, red.), EU og medlemsstaterne, så vel som USA og FN, til med det samme at undgå en stor humanitær katastrofe ved at opsige deadlinen inden for lukningen af Ashraf; og tvinge den irakiske regering til at udsætte den, indtil den endelige overførsel af alle beboere (i Ashraf, red.) til tredjelande er gennemført.

Udtalelsen indeholder også en opfordring til FN’s Sikkerhedsråd om at etablere en fast overvågningsenhed i lejren for at sikre og garantere beboernes beskyttelse, indtil de er overført til alternative værtslande.

Søren Søndergaard har længe været involveret i kampen for menneskerettigheder i Iran og er blandt andet næstformand i EU-Parlamentets gruppe, ‘Friends of Free Iran’, som beskæftiger sig med emnet.

Back To Top