fbpx Skip to content

Fagbevægelsen afviser frihandelsaftale med Colombia

I et brev til alle EU-parlamentarikere fra tirsdag den 1. marts dokumenterer ITUC og ETUC – med henvisning til en ILO rapport – hvordan den colombianske regering fortsat umuliggør fagforeningernes arbejde. Undertrykkelsen omfatter bl.a. flere uopklarede mord samt diskriminering af fagforeningsmedlemmer både i den private og den offentlige sektor. Som følge heraf står fagforeningerne svagt i Colombia, og de colombianske arbejdere har derfor en meget svag forhandlingsposition.

Henvendelsen kommer som reaktion på den colombianske regerings charmeoffensiv overfor EU-parlamentarikerne. Ifølge ITUC/ETUC forsøger den at vildlede det internationale samfund og EU-parlamentet omkring den virkelige situation i Colombia. Formålet er en frihandelsaftale med EU, som den colombianske regering vil have færdiggjort hurtigst muligt. Aftalen blev underskrevet af EU-kommissionen sidste år, men mangler at blive godkendt i EU-parlamentet og Rådet.

Trods den dokumenterede undertrykkelse og udnyttelse af Colombias arbejdere deler handelskommissær Karel de Gucht den colombianske regerings optimisme. I en tale til EU-parlamentarikerne sidste år sagde han: “Det er en god aftale for Colombia […], en god aftale for Europa og, potentielt, en god aftale for hele regionen.”

For yderligere information om aftalen se:

http://euobserver.com/9/29582

http://ictsd.org/i/news/bridgesweekly/71526/

Læs handelskommissærens tale her: http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2010/march/tradoc_145896.pdf

Back To Top