fbpx Skip to content

Venstre: Ja til traktat med mere magt til EU

Venstre har vedtaget et program med krav til det danske EU-formandskab ved navn “Europa videre i fællesskab”. Blandt kravene er i følge Berlingske:
* “Venstre vil om nødvendigt have en traktatændring, som gør det muligt at få fuldt ud automatiske sanktioner, men vil helst undgå et større konvent.”
* “EU-landene skal sende deres nationale budgetter ind til Kommissionen, før de vedtages. På den måde kan Kommissionen sætte ind, før skaden sker. Der skal udskrives bøder til lande, der overtræder reglerne. En udvidelse af Vækst-og Stabilitetspagten skal forhindre makroøkonomiske ubalancer i EU , og EUs budget de næste syv år skal være så restriktivt som muligt.”

Venstres bakker således langt mere aktivt op om den tyske forbundskansler Angele Merkels planer om traktatændringer, som giver EU mere magt.
“Vi har en interesse i, at der bliver en traktatændring og ikke bare ændringer for eurozonen”, siger Venstres gruppeformand i EU-parlamentet Jens Rohde i Berlingske og tilføjer bl.a.:
»Der er jo skabt et billede af, at vi har en stærk kommission, der sidder og styrer det hele. Virkeligheden er, at vi har en kommission, der er alt for svag. Alt for svag. Og som slet ikke har de værktøjer, der er nødvendige for bare at sikre, at man overholder de fælles regler, som alle har skrevet under på. Og det er jo faktisk ret rimeligt at forlange,« siger Jens Rohde.

Back To Top