fbpx Skip to content

Ytringsfrihed er ikke en sag for EF-domstolen

I dag afsluttede EU-parlamentet behandlingen af telekommunikationspakken. Et stort flertal i parlamentet bakkede op om pakken, men Søren Søndergaard stemte sammen med sin gruppe imod. Pakken vil skabe ét fælles sæt regler for telekommunikationsmarkedet i EU og omhandler vigtige spørgsmål såsom beskyttelse af personoplysninger, privatlivets fred på internettet, borgernes adgang til internettet, og internetudbydernes kontrol med trafikken på internettet.

– Ytringsfrihed er ikke en sag for EF-domstolen. Forslaget bringer hele telekommunikationsområdet ind under reglerne for det indre marked, hvilket betyder at EF-domstolen vil få det sidste ord i alle tvister. Det kan jeg ikke bakke op om, udtaler Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– Forslaget er dårligt for forbrugerne. Det giver internetudbyderne vide muligheder for at lægge begrænsninger på borgernes trafik på internettet. I dag kan borgerne frit bevæge sig rundt på nettet. Men med det vedtagne forslag kan udbyderne dele internettet op i abonnement-pakker ligesom kabel tv.

– Jeg opfordrer det danske folketing til straks at fremsætte et forslag, der forbyder internetudbydere i Danmark at begrænse borgernes adgang og færden på internettet for egen vindings skyld.

Ønskes yderligere kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk

Back To Top