fbpx Skip to content

Svenske bygningsarbejdere i protestmarch

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] I sidste uge gik en hundredtallig skare af svenske bygningsarbejdere i demonstration til den svenske regeringsbygning med krav om at Sverige følger FN’s konventioner og skrotter den Lavallov, som begrænser fagbevægelsens muligheder for at konflikte mod udenlandske virksomheder, som udstationerer arbejdskraft for at sikre lige vilkår.

Bygningsarbejderne kræver, at den svenske regering følger en afgørelse i FN’s arbejdsorganisation ILO, som har kritiseret den svenske lavallov for at krænke ILO’s konventioner om strejke og konfliktret. Samtidig har ILO opfordret den svenske regering til at kompensere de svenske fagforeninger, som blev dømt til at betale skadeserstatning til et lettisk firma, som var ramt af en blokade, som dengang var fuldt lovlig, efter svensk lov.

Med sig havde de en kæmpe symbolsk ”regning” til regeringen med et krav om tre millioner kr. til Byggnads og elektrikernes fagforening. Beløbet svarer til den skadeserstatning, som de to svenske fagforeninger blev dømt til at betale.

– Nu har regeringen chancen for at tilbagebetale skadeserstatningen til Byggnads och Elektrikerna. Det er vores medlemmers penge. Nu må det vise sig om regeringen står vagt om den svenske model, eller om det kun er tomme ord, sagde Byggnads formand Johan Lindholm inden demonstrationen.

(…)

Læs mere hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top