fbpx skip to Main Content

Bruxelles skal ikke ødelægge sædkvaliteten

Debatindlæg fra Vejle Amts Folkeblad

Hver dag udsættes børn og voksne for en række giftige kemikalier og hormonforstyrrende stoffer pga. EU’s kemikaliedirektiv. F. eks. har EU tvunget Danmark til at trække vores forbud mod hormonforstyrrende stoffer i solcreme til børn tilbage. Dette skyldes EU’s indre marked, hvor landene ikke kan gå foran og beskytte sine befolkninger. Er et stof godkendt ét sted, så skal det være godkendt alle steder.

Sagen har fået mine modkandidater til EU-valget fra en række partier til at kræve skærpede EU-regler, men skal vi vente på det, så kan der gå lang tid. Og det er langt fra sikkert, at det lykkes. Grundlæggende er der brug for, at EU’s indre marked ændres, så landene kan gå foran og forbyde farlige stoffer af hensyn til folkesundheden, men det vil japartierne ikke, da det strider mod EU’s indre marked.

Derfor må Folketinget udvise civil ulydighed overfor EU og indføre et nationalt forbud mod disse stoffer. Danmark har før trodset EU med forbud mod farlige transfedtsyrer og hormonforstyrrende stoffer i sutteflasker, og vi kan gøre det igen. Sagen er simpelthen for vigtig til at vente på, at ingenting sker i EU.

Der er brug for at nationalt forbud nu!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top