fbpx skip to Main Content

Danmark viser vejen til giftfrie sutteflasker

I foråret 2009 vedtog et flertal i Folketinget et forbud mod det hormonforstyrrende kemiske stof Bisphenol i sutteflasker og andre produkter til 0-3 årige. Det trådte i kraft i foråret 2010. I september 2010 vurderer EU’s fødevaremyndighed EFSA, at forbuddet ikke var nødvendigt og dermed ulovlig. Dermed tegnede det til, at EU-Kommissionen ville lægge sag mod Danmark ved EU-Domstolen. Men nu har EU-Kommissionen så vendt på en tallerken og selv sendt et forslag til afstemning, som vil forbyde Bisphenol A i alle EU-landene.

– EU-Kommissionens retræte er glædelig, selvom forslaget tilsyneladende ikke er så vidtrækkende, som det danske forbud. Kommissionen frygter åbenlyst en konfrontation med Folketinget, som i denne sag har prioriteret befolkningens sundhed højere end EU, siger Søren Søndergaard.

– Sagen viser, at når man trodser EU til gavn for befolkningens sundhed og velfærd, så giver det også de bedste chancer for at EU kommer på bedre tanker.

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top