fbpx skip to Main Content

En provokation mod EU’s borgere

I forbindelse med EU-topmødet i Bruxelles i dag og i morgen vil Danmark sammen med de fleste andre EU-lande underskrive den nye euro-traktat (finanspagten). En traktat, som bl.a. giver mulighed for at udskrive dummebøder til lande, der ikke ophøjer EU’s sparepolitik til eviggyldig forfatningsvisdom.

Det sker samtidig med, at Den Europæiske Centralbank netop har udstedt nye 3-årige lån for knap 4.000 milliarder kroner (530 milliarder EUR) til bankerne i euro-zonen under centralbankens Long Term Refinancing Operation. Det betyder, at Den Europæiske Centralbank siden december har lånt de europæiske banker 7.600 milliarder kroner.

Søren Søndergaard MEP for Folkebevægelsen siger:

– EU-topmøde er en provokation uden lige mod borgerne og især de arbejdsløse i hele EU. På den ene side dikterer EU nedskæringer i offentlige udgifter og lægger pres på løn og arbejdsvilkår. På den anden side bruger Den Europæiske Centralbank skatteborgernes penge til at forgylde bankerne med billige lån, som bl.a. bliver parkeret i obligationsmarkedet i Sydeuropa.

– Lande bliver straffet, hvis de bruger for mange penge på at investere i arbejdspladser og velfærd for borgerne. Men det er åbenbart okay at bruge offentlige penge på at hjælpe de europæiske storbanker, så deres direktører og aktionærer kan tjene endnu mere. Og det uden nogen garanti for, at disse lån nogensinde kommer realøkonomien til gode.

– Denne provokation er endnu en grund til at støtte kravet om en folkeafstemning om euro-traktaten, så befolkningen får det endelige ord.

Kontakt for yderligere oplysninger eller kommentarer:
Søren Søndergaard, MEP for Folkebevægelsen mod EU, Mmobil: (+45) 4045 3849

Back To Top