fbpx skip to Main Content

EU fortsætter pres for nedskæringer

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] – Undervurder ikke den såkaldte Two-pack, den vil ikke gøre Bruxelles mere populær i vores hovedstæder, sagde EU’s præsident Herman Van Rompuy tidligere på måneden, men henvisning til EU’s nyeste instrument for budgetdisciplin.

Two-packen betyder, at EU-kommissionen skal have eurolandenes budgetter til gennemsyn inden de vedtages af de lokale parlamenter.
Og presset for at fortsætte nedskæringslinje vil fortsætte. Det sker på trods af, at EU-landene de sidste tre år samlet har skåret mere end 1600 milliarder kr. på deres offentlige udgifter, et beløb som overstiger hele Grækenlands økonomi.

– Presset for at fortsætte med nedskæringerne er usvækket, siger Paul De Grauwe, professor ved London School of Economics, til nyhedsbureauet Bloomsberg.
Bureauets oversigt viser, at der også næste år er lagt op til kraftige nedskæringer, og selvom den nye overvågning ikke indbefatter sanktionsmuligheder, men ”kun” muligheden for ”forstærket overvågning” af lande, der ikke følger kommissionens henstillinger.

Eurolandene havde frist til den 15. oktober til at aflevere deres budgetter, midt i november ventes kommissionens henstillinger.

I eurolande som Italien, Spanien og Holland har regeringerne lagt op til nye ekstra nedskæringer i næste års budget.

(…)

Læs hele artiklen hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top