fbpx skip to Main Content

Folketingsflertal bryder euroundtagelsen

Regeringspartierne Venstre og Konservative har indgået en politisk aftale med Socialdemokraterne, SF og Det Radikale Venstre om Danmarks tilslutning til europagten. Selvom pagten udtrykkeligt definerer de politiske mål om bl.a. løntilbageholdenhed, højere pensionsalder og en fælles selskabsskat, så mener de fem partier ikke, at det påvirker den danske suverænitet på disse spørgsmål.

– De fem EU-begejstrede partier viser ansvar. Ikke overfor den danske befolkning, som i 2000 stemte klart nej til euroklubbens økonomiske politik og styre, men overfor magtens korridorer i Bruxelles, konstaterer Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– Når selv den EU-positive professor Marlene Wind kan se, at det gør Danmark til ”en del af euroklubben”, når S og SFs svenske søsterpartier konkluderer det stik modsatte og når europæisk fagbevægelse siger klart nej, er det ufatteligt. Det er i realiteten et klart brud med den euroundtagelse, som der fortsat er solidt flertal for i befolkningen, siger Søren Søndergaard med henvisning til den nye måling, som Danske Bank offentliggjorde i dag.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) ventes på baggrund af aftalen at få mandat til dansk tilslutning til europagten, når han møder Folketingets Europaudvalg i dag kl. 14.30.

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top