fbpx skip to Main Content

Fredsprisvinder vil styrke militærindustri

Nyhedsprogrammet Ekot på svensk TV har set et udkast til slutdokument for denne uges topmøde, hvor tales om “det presserende behov for at styrke det europæiske samarbejde om at udvikle den militære kapacitet.”

I første omgang handler det om at styrke udviklingen af EUs militærindustri. Udviklingen skal bl.a. løse et problem, som viste sig under den militære operation i Libyen sidste år, hvor EU-landene ikke var i stand til at tanke kampfly mens de er i luften. For at opnå bedre resultater i udviklingten, skal der bl.a. knyttes tættere bånd mellem militær og civil forskning.
På sigt handler det om at styrke hele EUs militære samarbejde. EUs udenrigsminister Catherine Ashton ventes at få til opgave at udarbejde et mere detaljeret forslag om dette, som skal være klart senest i september 2013.

Den svenske EU-parlamentariker Carl Schlyter er rystet:
”Nobels fredspris opfordrer udtrykkeligt til nedrustning. EU er den eneste samling stater som har oprustning indskrevet i sin forfatning; at gradvist forbedre sin militære kapacitet. Og nu – som tak for prisen! ”“ så sørger man for at den oprustningsambition bliver virkelighed. Det er virkelig en skandale!”

Læs mere hos svt.se ”“ [klik her!->http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=6240&artikel=5374678
]

Back To Top