fbpx skip to Main Content

Ikke nogen retfærdig folkeafstemning i Kroatien!

Den kroatiske regering fik sin vilje ved søndagens folkeafstemning om EU-medlemskab. 66 pct. Stemte ja, mens 34 pct. stemte nej”¦ Men kun 44 pct. af kroaterne stemte.
Det betyder, at kun 28,85 pct. af de kroatiske vælgere stemte ja, 14,42 pct. stemte nej og 56,4 pct. ikke stemte. Så spinkelt er regeringens mandat til at melde Kroatien ind i EU.

– Den kroatiske EU-afstemning var på ingen måde retfærdig. Kun ca. en måned til debat er helt utilstrækkeligt for en kvalificeret stillingtagen til EU. Oplysningsmidler og tid i medier blev på ingen måde ligeligt fordelt mellem ja- og nej-siden. Og prikken over i’et var, at Kroatiens regering har meddelt, at det var ligegyldigt om det blev et nej for så ville de bare holde en ny folkeafstemning, udtaler Johanne L. Kristiansen, talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Uafhængigt af hvad man mener om EU, så er det skadeligt for demokratiet, hvis en regering på forhånd meddeler, at der kun er et resultat som er muligt i en folkeafstemning. Men den demokratiopfattelse deles desværre allerede af mange andre regeringer i EU, understreger Johanne L. Kristiansen.

Back To Top