fbpx skip to Main Content

Junckers State of the Union tale: En tynd omgang sniksnak

PRESSEMEDDELELSE: EU-kommissionsformand Jean-Claude Junckers årlige State of the Union var en forbavsende tynd omgang sniksnak. Men Juncker præsenterede også farlige idéer om øget militarisering og en fælles EU-hær med et centralt hovedkvarter.  

EU-kommissionens formand Jean-Claude Juncker gav en State of the Union tale uden politisk tyngde. Arkivfoto: EPP / WikiMedia Commons.
EU-kommissionens formand Jean-Claude Juncker gav en State of the Union tale uden politisk tyngde. Arkivfoto: EPP / WikiMedia Commons.

”Junckers tale udmærkede sig ved at være en tynd omgang sniksnak. Han skøjtede stort set uden om Brexit, og talen bevægede sig aldrig ud over det floskelagtige. Set i lyset af EU’s enorme udfordringer leverede han simpelthen ikke budskaber med den politiske substans, som er krævet i den aktuelle situation,” siger Rina Ronja Kari, der er medlem af Europa Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

“Juncker hylder EU som et fredsprojekt, men samtidig ønsker han en fælles EU-hær og en markant øget militarisering af Unionen.”

Rina Ronja Kari

Politisk tonedøv

Samtidig mener Rina Ronja Kari ikke, at kommissionsformanden overhovedet tager den voksende folkelige utilfredshed med EU alvorligt.

”Junckers løsning på utilfredsheden med Unionen er at skabe mere union. Han opfordrer de nationale regeringer til at sælge EU bedre til borgerne, men han tager ikke højde for, at borgerne ønsker et andet EU. Når Juncker vil have en fælles EU udenrigsminister, så er han og EU-kommissionen komplet politisk tonedøve i forhold til strømningerne i Europa lige nu, ” siger Rina Ronja Kari.

Fælles EU-militær er ”dybt bekymrende”

Trods talens manglende substans mener Rina Ronja Kari dog, at et enkelt element gav anledning til dyb bekymring.

”Juncker hylder EU som et fredsprojekt, men samtidig ønsker han en fælles EU-hær og en markant øget militarisering af Unionen. Juncker mener også, at EU skal engagere sig militært i konflikter uden for Europa. Det er både hyklerisk og en dybt bekymrende politisk udvikling,” siger Rina Ronja Kari.

Back To Top