fbpx skip to Main Content

Milliardudgiften til EU steget over 50 procent

Finansministeriet har oplyst til pressen, at Danmarks bidrag til EU er vokset fra 16,53 milliarder kroner i 2007 til 20,05 milliarder i 2011. Det er en markant stigning på 21 pct. over fire år.

Af et svar fra Finansministeriet til Folketingets Europaudvalg fra 28. januar fremgår det, at udgiften i 2001 var 13,2 milliarder kroner. Det betyder en stigning på 51,5 pct. de sidste 10 år. Ministeriets beregninger i svaret viser samtidigt, at mens udgiften har været støt stigende, så har indtægterne i form af forskellige tilskud har svinget frem og tilbage mellem 10 og 12 milliarder om året.

Og selvom EU-Kommissionen har krævet, at medlemslandene strammer de nationale finanslove i år, har de også bedt om flere penge til kassen i Bruxelles…

– Når politikerne på Christiansborg diskuterer finanslov, burde de svinge sparekniven det rigtige sted ”“ over EU-medlemskabet. Danmark mister over 10 milliarder om året, som kunne bruges meget bedre på gode formål nationalt såvel som globalt, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

Back To Top