fbpx skip to Main Content

Mindst 43 MF’ere for afstemning om banktilsyn

Skal en dansk tilslutning til EUs nye banktilsyn behandles efter grundlovens paragraf 20, sådan som bl.a. professorerne Christen Sørensen (Syddansk Universitet) og Palle Svensson (Aarhus Universitet) vurderer, så kræver det grønt lys fra 5/6 flertal i Folketinget, hvis regeringen skal undgå en folkeafstemning. Med andre ord skal bare 30 af de 179 folketingsmedlemmer (MF”ere) stemme imod.

Tre partier i Folketinget har allerede nu slået fast, at de går imod en dansk tilslutning: Enhedslisten med dens 12 mandater, Liberal Alliance med 9 mandater og Dansk Folkeparti med 22 mandater.

“Onsdag kaldte statsministeren Danmark for det 18. euroland, og nu kommer Vestager så hjem fra Bruxelles og taler varmt om et banktilsyn. Det viser helt tydeligt, at regeringen ikke har nogen skrupler med at afgive dansk selvbestemmelse til EU uden at tage danskerne med på råd. Hvis et tilsyn overhovedet skal komme på tale, så skal danskerne naturligvis høres igennem en folkeafstemning”, siger Liberal Alliances EU-ordfører Merete Riisager.

“Det logiske ville være at øge vores tilsyn. Derfor synes jeg, at det er klart, at vi må have en folkeafstemning, da der er tale om, at Danmark mister indflydelse på tilsynet med vores banker”, siger Enhedslisten EU-ordfører Nikolaj Villumsen.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top