fbpx skip to Main Content

Nei til EU får træskopris

Den 28. november 1994 stemte et flertal i Norge nej til EU-medlemskab. Nei til EU’s arbejde har været afgørende for det norske nej og at et flertal i befolkningen stadig er imod EU-medlemskab. Folkebevægelsen mod EU tildeler derfor den norske folkebevægelse den særlige træskopris, som gives til organisationer og enkeltpersoner der solidt har kæmpet imod EU og for folkestyre og internationalt samarbejde. Tidligere modtagere af træskoprisen er bl.a. den svenske forfatter Astrid Lindgren og den tidl. norske nej-dronning Anne Enger Lahnstein. Herhjemme er prisen bl.a. gået til Niels Hausgaard, Carsten Graabæk, Roald Als og SF’s Kristen Touborg.

– Nei til EU’s arbejde imod EU og for folkestyre og internationalt samarbejde har været solidt i årtier intet er derfor mere naturligt end at tildele norsk Nei til EU Folkebevægelsen mod EU’s træskopris, udtaler Jean Thierry fra Folkebevægelsen mod EU’s internationale udvalg, der i dag overrækker prisen til Heming Olaussen og Helle Hagenau er henholdsvis leder og formand for internationalt udvalg i Nei til EU. Overrækkelsen sker på Nei til EU’s landsmøde i Ullensaker nord for Oslo, hvor 15-året for det norske nej markeres.

– Norge er et levende bevis på, at et alternativ til EU er muligt, og Norge har flere gange brugt deres frihed til at kæmpe for en bedre verden. Det seneste eksempel er på klimaområdet, hvor Norge arbejder for 40 pct. CO2-reduktion, mens EU kun taler om en reduktion på 20-30 pct. I Folkebevægelsen mod EU ønsker vi, at Danmark skal følge det norske eksempel og blive en selvstændig del af verden i stedet for en delstat i EU, siger Jean Thierry.


Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Jean Thierry, medlem af Folkebevægelsen mod EU’s internationale udvalg på mobiltelefon 40 58 94 58 / green@fremtidsmaskinen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Helle Hagenau, formand for Nei til EU’s internationale udvalf, telefon 0047-482 76 064
Heming Olaussen, leder af Nei til EU, mobiltelefon 0047-901 55 894
Inge Matland, presseansvarlig på Nei til EU’s landsmøde mobiltelefon: 0047-936 34 957

Læs mere på…
Nei til EU’s hjemmeside ”“ www.neitileu.no
Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top