fbpx skip to Main Content

Nobelpris til EU styrker norsk modstand

Folkebevægelsens norske søsterorganisation Nei til EU har indirekte fået en uventet håndsrækning fra det flertal i Nobelkomiteen, der fredag meddelte, at EU får årets fredspris. Medlemstallet har nemlig været dalende i de senere år, hvilket nu har vendt sig.

– Det er simpelthen gået for godt i meningsmålingerne. Når mellem 75 og 80 pct. af befolkningen siger nej til EU, tænker mange sikker, at de ikke behøver at engagere sig i EU-spørgsmålet, siger Nei til EUs generalsekretær Vigdis Hobøl.

Men siden fredag er det strømmet ind med nye medlemmer. Mandag havde over 600 meldt sig ind, oplyser organisationssekretær Remi Moen. Nei til EU har ikke oplevet så voldsom en tilgang af medlemmer siden den norske folkeafstemning i 1994.

– Denne sag viser at der er behov for et stærkt Nei til EU som kan møde ja-siden med opdateret viden. I dette tilfælde har vi blandt andet fremlagt udredninger om EUs militarisering med egne kampgrupper, grænsekontrol og behandling af flygtninge og den akutte social krise i Europa. Et organisationsapparat i hele landet har svaret på spørgsmål fra folk og medier, forklarer Vigdis Hobøl.

Læs mere hos Nei til EU ”“ klik her!

Back To Top