fbpx skip to Main Content

Opgiver EU klimapolitikken?

Der rejses nu tvivl om, hvorvidt EU fortsat skal gå forrest i reduktionen af CO2-udslip, hvis andre lande ikke følger Unionens eksempel. Dette er en alvorlig ændring i EU’s hidtidigt ambitiøse klimapolitik. Kommissionens Afdeling for Energi har netop færdiggjort et udkast til en såkaldt ‘køreplan’ for energi og klima kaldet Energy Road Map 2050. I udkastet opsættes en række forskellige scenarier for, hvordan EU’s klima- og energipolitik vil se ud i 2050.

I udkastet skriver EU-kommissionen blandt andet: “Hvis ikke det lykkes at styrke den koordinerede handling på klimaområdet mellem de globale spillere inden for få år, så rejser det spørgsmålet om, hvor langt EU skal fortsætte med en omlægning af energisystemet rettet mod at begrænse CO2-udledning.”

EU’s medlemslande skal reducere CO2-udledningen med 20% inden år 2020, og landene presser på for at opnå en fælles global aftale som afløser for Kyoto-aftalen. Det er dog ifølge artiklen yderst tvivlsomt, at det lykkes på det kommende klimatopmøde i Durban i Sydafrika.

Hvordan den fremtidige klima- og energipolitik kommer til at se ud i EU, rejses der nu med Kommissionens udkast tvivl om. Kommissæren for energi, Günther Oettinger, har ikke ønsket at udtale sig til avisen.

Læs mere her

Jens Andersen

Back To Top