fbpx skip to Main Content

Oslo-tur mod fredspris til EU

Den norske fredsbevægelse har i mange år gennemført en hyldestdemonstration, når Nobels fredspris blev overrakt i Oslo. Det har den droppet i år, hvor Nobelkomiteen vill give fredsprisen til EU.

Fredsbevægelsen, EU-modtanderne i Nei til EU m.fl. arrangerer derimod en demonstration på Youngstorget i Oslo om eftermiddagen fra kl. 16.00 søndag den 9. december imod den skandaløse tildeling af Nobels fredspris til EU. Der vil være appel­ler, fak­kel­tog med parole­fri­hed og et kulturarrangement.

Internationalt udvalg i Folkebevægelsen imod EU arbejder på at sende så mange interesserede som muligt fra fredsorganisationer, EU-kritiske organisationer og andre med til denne demonstration.

Planen er pt. bus tur-retur – enten i eget regi eller i samarbejde Folkebevægelsens svenske søsterorganisation Folkrörelsen Nej till EU. Det betyder efter alt at dømme:

Afgang fra København med bus tidlig søndag morgen med ankomst til Oslo om eftermiddag lidt tid før demonstrationen og…

Afgang fra Oslo med bus søndag aften med ankomst til København tidligt mandag morgen (så deltagere har mulighed for at komme på arbejde mandag).

Men… Vi tager forbehold for evt. ændringer. Flere detaljer vil komme senere…

Alle interesserede kan kontakte Jesper Morville, formand for Folkebevægelsens internationale udvalg, jespermorville@mail.dk

Læs mere om demonstrationen hos Norges Fredsråd – klik her!

Back To Top