fbpx skip to Main Content

Søvndal: Danske forhold skal respekteres

Af Magnus Harkjær

I går kunne Folkebevægelsen mod EU fortælle, at Danmarks udenrigsminister Villy Søvndal sammen med 10 andre europæiske udenrigsministre havde udsendt en erklæring om EU’s fremtid, der direkte skadede demokratiet og kunne fratage Danmark suverænitet.

For eksempel skulle det i fremtiden være muligt at lave traktatændringer, selvom ikke alle medlemslande var enige.

I erklæringen lød det dog, at man ikke var enig i punkter. Der stod bare ikke hvad, danske Villy Søvndal var uenig med sine kolleger i.

Folkebevægelsen mod EU kontaktede derfor udenrigsministeriet for at høre, hvilke punkter Villy Søvndal var uenig i.

I dag har vi så modtaget et brev fra Villy Søvndal til den tyske udenrigsminister Guido Westerwelle og de andre udenrigsministre i gruppen skrevet mandag den 17. september.

Forbehold skal respekteres

I brevet skriver Villy Søvndal, at han sætter pris på ideerne, men at han ikke er enig i dem alle. Det er dog stadig temmelig uklart, hvilke punkter landets udenrigsminister ikke er enig i, men som et enkelt eksempel skriver han, at en styrket økonomisk styring vil være meget kontroversielt i en dansk forbindelse.

Herefter beskriver Villy Søvndal, hvor vigtigt det er med en bred debat om EU’s fremtid, men at denne skal være med respekt for Danmarks eu-forbehold.

Stærkere udenrigspolitik i EU

Villy Søvndal beskriver i brevet ønsket om en stærkere udenrigspolitik i EU, så man kan stå samlet som “ÉT EU” i det spørgsmål.

Endelig ønsker den danske udenrigsminister, at de nationale parlamenter skal involveres mere i EU, fordi det vil give mere ejerskab af EU-lovgivningen og dermed skabere en hurtigere gennemførelse i den nationale ret.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top