fbpx skip to Main Content

Største euromodstand i 15 år

Modstanden mod euroen er den største i knap 15 år viser ny Gallup-måling. Blot 41 procent af danskerne ønsker ophævelse af den danske euro-undtagelse, men 50 procent er imod.

Målingen kommer kort efter, at Merkel og Sarkozy har krævet en euro-pagt om økonomisk styring af euro-landenes pensioner, løndannelse og skattepolitik. I dagens Berlingske Tidende melder Lars Løkke ud, at Merkel og Sarkozys planer aktualiserer spørgsmålet om en dansk folkeafstemning, da Danmark kan tabe indflydelse ved ikke at deltage i Euro-samarbejdet.

Folkebevægelsens Søren Søndergaard tror, at en folkeafstemning vil cementere det danske nej:
– Den danske befolkning har gennemskuet, at euroen er en fuser. Hele euro-samarbejdet er bygget op om en fejlagtig konstruktion, hvor den tyske økonomi er nærmest altdominerende. Derfor er det en illusion at tro, at Danmark vil få indflydelse, ved at indtræde i eurozonen. Til gengæld vil vi deponere enhver fremtidig økonomisk handlefrihed hos centralbanken i Frankfurt, siger Søren Søndergaard.

Danskerne har sagt nej til euroen tre gange: ved folkeafstemningen i 1992, da Maastrict-traktaten blev forkastet. Derefter ved folkeafstemning i 1993, da forbeholdende blev vedtaget gennem Edinburgh-aftalen og sidste gang danskerne sagde nej var i 2000, da der blev afholdt en folkeafstemning kun omhandlende euro-undtagelsen.
Her var et af hovedargumenterne, at Danmark i høj grad ville miste arbejdspladser ved at stå uden for samarbejdet. I øjeblikket har Danmark en arbejdsløshedsprocent på 8,0 mens eurozonen har 10,1 procent arbejdsløshed.

Mere info på berlingske.dk http://www.b.dk/nationalt/danskerne-mere-euro-skeptiske

Arbejdsløshedstal (tilgængelige tal er fra november 2010) http://www.eu-oplysningen.dk/fakta/tal/Ledighed/

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top