Nyhed

Afkræv din folketings-kandidat svar om EU

Folketingsvalget handler ikke kun om valget af den næste statsminister. Det handler også om at sammensætte et så EU-kritisk Folketing som muligt. Her giver vi dig hjælp til at afkræve EU-svar af dine folketingskandidater.

Nyhed

Nye EU-regler lægger op til fup og svindel

EUvil gøre det lettere at stifte selskaber overalt i EU. Men kritikere påpeger, at kravene er så slappe, at reglerne er en invitation til social dumping og skattefifleri.

Nyhed

EU går i krig mod tysk mindsteløn

EU-Kommissionen indleder nu et frontalangreb på den mindsteløn, som Tyskland har indført på transportområdet. EU stikker dermed endnu en kæp i hjulet på medlemslandes kamp mod social dumping.

Nyhed

EU vil give teknokrater magt over lovgivning

Ikke en eneste folkevalgt eller anden politisk aktør er repræsenteret i den styrelse, der ifølge Kommissionens forslag til "bedre regulering" i EU får direkte indflydelse på EU-lovgivningen fremover.

Nyhed

Forsvarsforbehold redder Danmark fra militær Middelhavsaktion

Skulle EU vælge at påbegynde militære aktioner i Middelhavet, deltager Danmark ikke på grund af vores forsvarsforebehold. Forbeholdet skal lovprises, mener MEP Rina Ronja Kari.

Nyhed

Amerikansk senat afviser at give Obama lynmandat i TTIP-forhandlinger

En mulig TTIP-aftale mellem EU og USA kan ikke lynbehandles uden om den amerikanske Kongres, har et flertal i Senatet besluttet.

Nyhed

EU-harmonisering truer dansk ophavsret

EU har i sinde at harmonisere ophavsretsreglerne i hele EU. Det vil rive tæppet væk under en masse kulturproducenter, advarer en lang række organisationer.

Nyhed

Danskerne: Trods EU og forbyd hormon-forstyrrende stoffer

Mens EU tøver, ønsker et stort flertal af danskerne at trodse EU og indføre forbud mod hormonforstyrrende stoffer, viser ny meningsmåling.

Nyhed

EU foreslår nyt digitalt marked uden databeskyttelse eller netneutralitet

EU-Kommissionen har i dag præsenteret sine visioner for et digitalt indre marked. Desværre står hverken databeskyttelse af borgerne eller netneutralitet højt på Kommissionens dagsorden.

Nyhed

Deltagelse i bankunion vil betyde stort tab af handlefrihed

Den Europæiske Centralbank (ECB) vil få afgørende magt over vigtige dele af Danmarks økonomiske politik, hvis Danmark tilslutter sig EU’s bankunion.

Nyhed

FN: Suspender TTIP-forhandlinger nu

Forhandlingerne om TTIP-aftalen mellem EU og USA skal stoppes omgående, mener FN, der påpeger, at aftalen i sin nuværende form vil være til stor skade for demokrati og europæiske borgeres rettigheder.

Nyhed

Faglig modstand mod norsk EU-aftale vokser

Modstanden mod Norges EØS-aftale med EU vokser og vokser. Flere og flere fagforbundforbund trodser norsk LO’s linje og siger nej til EU-samarbejdet.

Nyhed

Danske ferieregler under pres fra EU

De danske ferieregler er i strid med EU-lovgivningen på arbejdstidsområdet, mener EU-Kommissionen, der nu vil have den danske regering til at ændre feriereglerne.

Nyhed

Genopretning af græske faglige rettigheder afvises af Trojkaen

Den Internationale Valutafond, IMF kræver mere deregulering af det græske arbejdsmarked og afviser regeringens plan om at genoprette faglige rettigheder.

Nyhed

Regeringen: Danmark skal med i bankunionen uden folkeafstemning

Regeringen præsenterer i dag en analyse, der viser, at dansk deltagelse i bankunionen ikke er lig med suverænitetsafgivelse. Men MEP Rina Ronja Kari opfordrer alligevel regeringen til at give danskerne en folkeafstemning.

Nyhed

Parlamentet nikker ja til flere midler og nej til mere kontrol

Et flertal i EU-Parlamentet stemte onsdag for, at alle MEP’er skal have flere penge i såkaldt sekretariatsgodtgørelse. Samtidig stemte et flertal imod øget kontrol og revision med MEP’ernes lange række af tillæg og diæter.

Nyhed

Fejr 1. maj med Folkebevægelsen mod EU over hele landet

Traditionen tro deltager Folkebevægelsen mod EU i flere af landets 1. maj-møder med talere og boder. Hvad enten du bor i Jylland, på Fyn, på Sjælland eller på Bornholm, kan du fejre 1. maj i selskab med Folkbevægelsen.

Nyhed

Folkebevægelsen: Gør menneskesmuglerne arbejdsløse og red liv

EU’s usolidariske flygtningepolitik har slået fejl. Læs her, hvad Folkebevægelsen mod EU, nemlig en indsats der bekæmper menneskesmuglerne og som har et større fokus på at redde liv.

Nyhed

Kun hver tiende EU-lov behandles i Folketinget

90 % af EU’s love behandles ikke af Folketinget, men finder vej som lovgivning gennem bekendtgørelser og cirkulærer, viser ny opgørelse fra Justitsministeriet.

Nyhed

Gælden vokser fortsat i EU

Trods sparepolitik og og nedskæringsdoktrin om at begrænse statsgælden, vokser gældene fortsat uhindret i i EU-landene, viser nye opgørelser fra Eurostat.

Nyhed

Lækage fremhæver handelsaftales udemokratiske side

Private selskaber skal have direkte indflydelse på national lovgivning i EU, hvis TTIP bliver til virkelighed. Det viser nyt læk af officielle forhandlingsdokumenter mellem EU og USA.

Nyhed

EU hverken kan eller vil løse katastrofal flygtningesituation

Mens EU sidder på hænderne, drukner hundreder og atter hundreder af flygtninge i Middelhavet. Der er behov for, at katastrofesituationen løses ad andre veje som FN og at den danske regering starter en aktiv redningsaktion, siger MEP Rina Ronja Kari.

Nyhed

IMF: Afmontering af arbejdsmarkeder gavner intet

Den Internationale Valutafonds nye økonomiske rapport viser med al tydelighed, at den deregulering af arbejdsmarkederne, især i Eurozonen, som EU har gjort til sit varemærke under krisen, slet ikke gavner produktiviteten.

Nyhed

Nei til EU fejrer 10 år med klart norsk nej-flertal

I de seneste ti års meningsmålinger, hvor nordmændene er blevet spurgt, om de ønsker sig et EU-medlemskab, har der været et klart og konstant nej-flertal. Det fejrer Nei til EU i stor stil.

Nyhed

EU ignorerer eksplosiv skyggebanksektor

get regulering af banksektoren har ført til en voldsom vækst i skyggebanksektoren, der nu igen er så stor, at den kan blive en bombe under verdensøkonomiens stabilitet. Men EU’s reformplaner for sektoren er alt for uambitiøse, mener Rina Ronja Kari.

|