Nyhed

Voksende CETA-modstand fra fagbevægelsen

Modstanden vokser i Danmark mod handelsaftalen CETA mellem EU og Canada. Den danske fagbevægelse har nu også meldt sig ind i kampen mod CETA, og både 3F og FOA tager afstand fra handelsaftalen. LO er dog stadig CETA-positive.

Nyhed

Sådan har Folkebevægelsen brugt sine EU-midler

Folkebevægelsen mod EU fremlægger sædvanen tro samtlige sine regnskaber for offentligheden. Det gælder også de såkaldte ”blyantspenge”, som de fleste andre danske partier ikke aflægger regnskab for.

Nyhed

Ny udtalelse sætter fokus på social dumping i luftfartsindustrien

Udvalget for Beskæftigelse og Sociale Anliggender i EU-parlamentet, har i denne uge vedtaget en udtalelse om social dumping indenfor luftfart. Rina Ronja Kari mener, at forslaget er et skridt i den rigtige retning, men at der er lang vej endnu.

Nyhed

Praktik for MEP Rina Ronja Kari i EU-parlamentet i Bruxelles

Folkebevægelsen mod EU søger praktikanter fra videregående uddannelser til MEP Rina Ronja Karis parlamentariske kontor i EU-parlamentet i Bruxelles, foråret 2017
Som praktikant skal du være med til at løse parlamentariske opgaver. Det drejer sig om politikudvikling og behandling af lovforslag i Rinas udvalg.
Du skal desuden være med til at skabe synlighed omkring Rina og hendes mærkesager. Det betyder, at du skal være med til at forberede historier til pressen; skrive debatindlæg til aviserne; (...)

Nyhed

Regeringen vil iværksætte CETA-handelsaftale uden Folketingets godkendelse

Regeringen giver i dag en midlertidig godkendelse af CETA. Det sker selvom Folketinget endnu ikke har taget stilling til handelsaftalen CETA mellem EU og Canada. Rina Ronja Kari kalder beslutningen ”dybt bekymrende”.

Nyhed

EU vil give bøder til Spanien og Portugal for underskud

EU-kommissionen vil suspendere penge fra regionalfonde til Portugal og Spanien. I virkeligheden vil indgrebet fungere som en bøde til de to lande, fordi EU mener, at deres statsunderskud er for stort. Indgrebet kan forlænge krisen på Den Iberiske Halvø.

Nyhed

EU indgår Europol-aftale med Kina

Et flertal i EU-parlamentet har netop vedtaget, at EU og Kina kan indgå en aftale om et Europol-samarbejde. Vi er modstandere af aftalen på grund af Kinas problematiske forhold til menneskerettighederne. Der stadig intet nyt om en aftale med Danmark.

Nyhed

Ungarn vil ikke tage imod flygtninge

Ungarn afviser migrationskvoter ved folkeafstemning, men for få mødte op til stemmeurnerne til at gøre afstemningen gyldig. Alligevel vil Ungarns premierminister Viktor Orban presse afgørelsen igennem.

Nyhed

EU-parlamentet starter stor undersøgelse af Panama Papers

EU-Parlamentet sætter nu gang i en undersøgelse, der skal kaste lys over omfanget af den skattesvindel, som blev afsløret med lækagerne af Panama Papers i april. Rina Ronja Kari er kritisk og efterlyser tilbundsgående ændringer i EU’s tilgang til skattely.

Nyhed

Barroso får million-løn i Goldman Sachs og stor EU-pension

Nye afsløringer viser, at EU-kommissionens tidligere formand José Manuel Barroso modtager EU-pension, selvom han får en millionhyre hos Goldman Sachs. Rina Ronja Kari kalder situationen “grotesk” og kræver pensionen tilbagebetalt.

Nyhed

Åbent brev til statsministeren om Europol

Folkebevægelsen mod EU har sendt et åbent brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen for at få afdækket, hvad regeringen helt konkret har foretaget sig for at opnå en aftale om Europol. Læs brevet her.

Nyhed

Stillingsopslag: Vikar - Organisationskonsulent

Vil du være med til at udvikle EU-modstandernes organisation? Brænder du for organisationsarbejde, strategi og politik? Og har du samtidig den administrative og praktiske sans på plads? Så er du måske vores kommende vikar på vores kontor i København.

Nyhed

Folkebevægelsen i stor demonstration mod TTIP og CETA i Bruxelles

Folkebevægelsen mod EU deltog i gårsdagens store demonstration mod TTIP og CETA i Bruxelles, hvor tusindvis af demonstranter protesterede mod handelsaftalerne.

Nyhed

Junckers State of the Union tale: En tynd omgang sniksnak

PRESSEMEDDELELSE: EU-kommissionsformand Jean-Claude Junckers årlige State of the Union var en forbavsende tynd omgang sniksnak. Men Juncker præsenterede også farlige idéer om øget militarisering og en fælles EU-hær med et centralt hovedkvarter.

Nyhed

Politisk afvisning af Europol-aftale fra ny EU-kommissær

EU’s kommende sikkerhedskommissær Julian King har udtalt, at det bliver svært for Danmark at opnå en parallelaftale om Euoropol. Men udtalelsen er rent politisk og har intet juridisk belæg, mener MEP Rina Ronja Kari.

Nyhed

Brexit: Officiel udtalelse fra Landsledelsen i Folkebevægelsen mod EU

Landsledelsen i Folkebevægelsen mod EU har vedtaget denne officielle udtalelse om den britiske befolknings beslutning om at forlade EU.

Nyhed

Advokat: CETA vil medføre afgivelse af dansk suverænitet

CETA-aftalen med Canada vil medføre dansk suverænitetsafgivelse, og derfor skal handelsaftalen ifølge Grundloven vedtages med 5/6 flertal i Folketinget eller ved en folkeafstemning.

Nyhed

Christiansborg-konference om TTIP, CETA og TiSA nu på video

Konferencen om handelsaftalerne TTIP, CETA og TiSA på Christiansborg blev et stort tilløbsstykke. Den komplet udsolgte konference er nu tilgængelig på YouTube.

Nyhed

Fagforeninger lover TTIP-indsats på Christianborg-konference

På den store Christiansborg-konference om TTIP, CETA og TiSA gav FOA og flere 3F afdelinger løfte om, at få handelsaftalerne på efterårets faglige kongresser. Miljø- og udviklingsorganisationer opfordrede til at bekæmpe TTIP for at beskytte miljø, demokrati og menneskerettigheder.

Nyhed

3F BJMF: TTIP vil forringe arbejdsrettigheder i Danmark

Handelsaftalen TTIP vil true både arbejdsrettigheder og miljø i Danmark. Derfor opfordrer 3F BJMF-formand Claus Westergreen den danske fagbevægelse til at yde samlet modstand mod TTIP.

Nyhed

Fejring af 20 år i EU-modstandens tjeneste

Poul Gerhard Kristiansen fejrer intet mindre end 20 års jubilæum som landssekretær for Folkebevægelsen. Jubilæet markeres med en reception i Landssekretariatet i København.

Nyhed

Stor opbakning til TTIP-konference på Christiansborg

Seks 3F afdelinger fra hele landet bakker op om TTIP-konferencen på Christiansborg, der sætter fokus på frihandelsaftalens konsekvenser for miljø og arbejdsrettigheder.

Nyhed

Mit EU-alternativ: Jesper fra Charlottenlund

I sommerserien om EU-alternativer tager historiker Jesper Morville de kritiske briller på og punkterer myten om EU som fredsprojekt. Han giver også et bud, hvorfor Island er kommet over krisen bedre end Grækenland. Og så kan de noget med bæredygtige is i Charlottenlund.

Nyhed

Mit EU-alternativ: Johanne fra Nørrebro

I sommer-serien med bud på alternativer til EU er vi nået til Johanne på Nørrebro, som ønsker et styrket nordisk samarbejde og et medlemsskab af frihandelssammenslutningen EFTA. Og så får vi svaret på et af livets store spørgsmål: guf eller flødebolle i isvaflen?

Nyhed

Mit EU-alternativ: Esben fra Svendborg

I sommerferien giver aktive medlemmer i Folkebevægelsen deres bud på alternativer til EU. Vi starter i Svendborg, hvor Esben Roald Madsen fortæller om sit syn på internationalt samarbejde og anti-racisme - og om hvor man finder Sydfyns ondeste is.

|