fbpx Skip to content

“Vi vil ikke være en koloni!”

“Vi vil ikke være en koloni! Ungarere vil ikke leve efter ordrer fra fremmede magter. De vil ikke opgiver deres uafhængighed eller deres frihed”: fortalte Ungarns premierminister Viktor Orban i går til de mere end 100.000 fremmødte mennesker foran det ungarske parlament i anledning af landets 1848 revolution.

“Som en europæisk nation kræver vi lige behandling. Vi vil ikke være europæiske anden rangs borgere. Vores retmæssige krav er at der gælder ens standarder for os, som for andre (EU) lande”.

Premierministerens ord falder i reaktion på EU’s finansministreres beslutning om at håndhæve den netop underskrevne finanspagt over for Ungarn, mens Spanien, trods markant underskud, fritages. Den nye budgetregel (finanspagten), der giver EU mulighed for at skride ind, når et medlemslands, som Spanien og Ungarn, opnår et underskud på mere end 0,5 pct. af landets BNP, vil konkret koster Ungarn 3,6 milliarder korner EU-midler.

Det er netop denne differentierede anvendelse af finanspagten, og den eksplicitte forskelsbehandling, der har fået den ungarske premierminister til at komme med så markante beskyldninger, og han understreger: “Hvis vi ikke handler i tide, kan hele Europa ende med at blive en koloni af det moderne finansielle system”.

Læs mere på herom på http://euobserver.com/843/115613

Back To Top