fbpx skip to Main Content

Afvis alle forslag der truer stemmeretten i EU

Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy og Tysklands forbundskansler Angela Merkel har sat traktatændringer på dagsordenen på morgendagens EU-topmøde i Bruxelles. De to statsoverhoveder foreslår, at lande, som overtræder euro-reglerne, kan fratages stemmeret.

Et flertal i Folketinget bestående af S, SF, EL og DF afviser forslaget og ønsker folkeafstemning, hvis forslaget går igennem. Det Radikale Venstre og Liberal Alliance mener som udgangspunkt, at det vil kræve en folkeafstemning, Men de tager ikke endelig stilling, før der kommer et mere konkret forslag.
”Hvis Frankrig og Tyskland insisterer på, at der skal ske traktatændringer, vil vi arbejde for, at der bliver tale om så små ændringer som muligt. Ender det med forslag om traktatændringer, vil vi naturligvis meget nøje overveje konsekvenserne for Danmark”, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen i medierne.

– Regeringen skal selvfølgelig klart afvise traktatændringer, som betyder, at Danmark risikerer at miste stemmeretten i EU. Men Sarkozy og Merkels forslag er trods alt mere ærligt spil end det tidligere fransk-tyske forslag om at nå samme resultat uden risiko for traktat-afstemninger med aftaler om stemmeudligning, der i praksis også fjerner EU-landes stemmeret. Det må regeringen og Folketinget også konsekvent afvise, hvis ikke de ikke vil fifle med euro-forbeholdet, udtaler Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.


Læs også nyheden “Flertal for afstemning om traktatændring” – klik her!


Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:

Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top