fbpx skip to Main Content

Nødhjælpsarbejdere nu med EU-flag

EU-kommissionen har som en del af en ny synligheds-kampagne stillet forslag om, at alle nødhjælpsarbejdere udsendt eller støttet af EU skal bære EU-flag, når de sendes ud til at hjælpe efter katastrofer. EU-kommissionen mener nemlig ikke, at EU får nok anerkendelse for sit humanitære arbejde.

– Vi beder både vores eget mandskab og vores partnere om at sikre, at vi får den anerkendelse, som vi fortjener. At vi har det europæiske flag synligt, når europæerne ofrer deres surt tjente penge eller deres tid og arbejde, siger Kristalina Georgieva, EU-kommissær for humanitær bistand.

Kampagnen skal ifølge Kommissionen gøre det klart, for både europæerne og resten af verden, at EU fører an på verdensplan, når det handler om humanitær bistand.

EU er verdens største bidragyder af nødhjælp, hvis man medregner den humanitære bistand fra både EU-Kommissionen og de 27 medlemslande.

Undersøgelser har vist at EU’s landsbrugsstøtte koster udviklingslande i Afrika langt mere, end de modtager i humanitær bistand fra EU.

Back To Top