fbpx skip to Main Content

Alle kræfter ind for et daxit

Her i juleferien har jeg truffet et vigtigt valg. Vi står ved en afgørende skillevej i forhold til EU i disse år, og det er nu alle kræfter skal sættes ind for at få Danmark ud af EU.

Kære læsere, vi går en spændende tid i møde!

Der er ingen tvivl om, at vi i disse år står ved en helt afgørende skillevej i forhold til EU – måske den vigtigste, jeg endnu har oplevet i mit liv som EU-modstander.

På den ene side står elitens ønske om at sætte fuld fart på unionsopbygningen i kølvandet på brexit. I stedet for at lytte til den åbenlyse folkelige utilfredshed taler EU’s ledere om mere militært og økonomisk samarbejde, mere bankunion, mere ensrettet socialpolitik, tværnationale valglister og mere EU over hele linjen. Den tyske SPD-leder Martin Schultz har sågar krævet et Europas Forenede Stater senest i 2025.

På den anden side står kampen for at følge briterne ud af EU og melde os helt ud; kampen for et daxit.

Klar til valget

Her i juleferien har jeg brugt en del tid på at tænke over, om jeg skal stille mig til rådighed som kandidat for Folkebevægelsen i endnu en valgperiode. Det har ikke været nogen nem beslutning. Jeg synes helt grundlæggende, at man skal passe meget på med at gro fast som levebrødspolitiker. At være folkevalgt er en stor ære og noget, man skal omgå med respekt – og i mine øjne noget man skal gøre i en periode, men ikke hele livet.

Men det arbejde, vi står overfor, er så vigtigt, at jeg er kommet frem til, at det ikke er endnu, jeg skal vende hjem til Danmark. Jeg har taget stilling til, hvor på skillevejen jeg står, og hvis Folkebevægelsens landsmøde vælger det, er jeg klar til at stille op til EU-valget næste år og fortsætte arbejdet i parlamentet.

Brug for jer

Det er nu, vi skal kaste alle kræfter ind, hvis vi skal have et Daxit! Derfor er der også brug for, at vi bruger 2018 på at styrke EU-modstanden markant, så vi står så klar til valget som overhovedet muligt.

I, der læser med her, er helt afgørende i det arbejde. I kan gøre en kæmpe forskel! Hvis I sympatiserer, så meld jer ind i Folkebevægelsen. Hvis I allerede er medlemmer, så bliv aktive. Og hvis I allerede er aktive, så hjælp med at få jeres venner og kolleger til at blive det samme!

I løbet af året vil vi i Folkebevægelsen holde forskellige åbne møder og andre arrangementer, som er oplagte at komme til som ny aktivist. Det første er allerede lørdag den 27. januar, hvor vi holder et debatmøde om udviklingen mod Europas Forenede Stater i København klokken 14.

Jeg håber at se mange af jer der eller andetsteds i kampen i løbet af året. Sammen kan vi give EU modstand og forandre verden!

(Dette indlæg blev først bragt i Arbejderen)

Back To Top