fbpx skip to Main Content

Barfoed: Først euro-afstemning i 2012

For tre uger siden ville formanden for Det Konservative Folkeparti Lars Barfoed have en folkeafstemning inden årsskiftet, hvis regeringen overlever det kommende folketingsvalg.
Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard reagerede dengang med kommentaren:
– Lars Barfoeds euro-fantasier har end ikke opbakning i regeringspartiernes egne ungdomsorganisationer. Spørg i stedet vælgerne om EU skal have mere magt

Nu har piben fået en anden lyd hos Barfoed:
“Vi skal først have en afstemning om forbeholdene, når vi er fremme i efteråret 2012 – altså efter det danske formandskab. Vi må få en afklaring om alle tre forbehold i den kommende valgperiode”, udtaler han i dagbladet Politiken i dag.

Det radikale Venstres EU-ordfører Lone Dybkjær er enig i, at en euroafstemning ikke ligger lige for:
“Det ville være halsløs gerning. Vi vil gerne have alle tre forbehold afskaffet, men ikke samtidig, og det vigtigste er i første omgang at få forbeholdene omkring retsog forsvarsområdet afskaffet”, udtaler hun i Morgenavisen Jyllands-Posten.

Partilederne i de senere års politiske makkerpar – S og SF – har forlængst erklæret, at vinder de regeringsmagten efter det kommende valg, så kommer rets- og miltærundtagelserne til afstemning – men ikke euro-undtagelsen.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top