fbpx skip to Main Content

Belgisk fagbevægelse overvejer topmøde-blokade

I følge dagbladet Arbejderen har et af de belgiske LO’er FGTB kontaktet den øvrige fagbevægelse i Belgien med et forslag om, at blokere EU-topmødet den 24. marts. Ifølge Nico Cue, generalsekretær for metalarbejderens sektion i FTGB, er tanken, at blokere motorvejene indtil Bruxelles, lukke tog- og metrostationer samt Bruxelles Lufthavn.

”“ Sarkozy-Merkel-duoen forsøger at gennemtvinge en konkurrencepagt, som vil underminere den automatiske regulering af lønningerne, og som truer pensionsalderen på 65 år. Det er på dagsordenen på topmødet i Bruxelles den 24. marts, siger Nico Cue til det belgiske dagblad La Libre Belgique, fortæller Dagbladet Arbejderen.

Den europæiske faglige sammenslutning (forkortet EFS i Danmark og ETUC international sammenhæng) overvejer at tilslutte sig initiativet. Den europæiske sammenslutning af fagforeninger for offentligt ansatte EPSU har foreslået en folkeafstemning om pagten. Svensk fagbevægelse har advaret mod pagten. Og formanden for dansk LO Harald Børsting har slået fast, at LO ikke kan acceptere, at EU blander sig i lønspørgsmål.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top