fbpx skip to Main Content

– Brug valgkamp mod social dumping!

Lørdag morgen markerer 3F og TIB afrundingen af, hvad de betegner som første halvleg i den over et halvt år lange faglige konflikt mod underbetaling af østeuropæisk arbejdskraft i Brønderslev. Det sker kl. 10-13 ved byggepladsen på hjørnet Nørregade 16-28 / Grønnegade 1-3, hvor Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard er på talerlisten.

– Fagforeningerne 3F og TIB fortjener al mulig støtte til indsatsen mod underbetaling af østeuropæisk arbejdskraft i Brønderslev. Men social dumping er ikke kun et problem for den nordjyske fagbevægelse. Direktøren for Danske Malermestre Ole Draborg har ret, når han betegner det som ”en undergravning af vores samfundsmodel med store konsekvenser for alle i Danmark”, udtaler Søren Søndergaard og fortsætter:

– Det grundlæggende problem er, at EUs indre marked sætter retten til at undergrave ordentlige forhold på arbejdsmarkedet over alt andet. Den europæiske fagbevægelse vil sætte en stopper for det med en traktatfæstet social protokol i EU. Det bør den danske regering støtte, og derfor må det rejses i den kommende folketingsvalgkamp!

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top