fbpx skip to Main Content

Dagpengeregler undergraves af EU

De danske A-kasser modarbejdes i EU, når dagpenge forsvinder ud af landet. Et problem for tilliden til dagpengesystemet, mener Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU.

Når de danske a-kasser sender et medlem på dagpenge til udlandet, kan de ofte ikke få svar på, om vedkommende følger de danske dagpengeregler.

Ifølge danske regler skal en dagpengemodtager nemlig aktivt søge arbejde, og stå til rådighed for arbejdsmarkedet, for at kunne modtage dagpenge.

Men A-kassernes mødes af en mur af tavshed fra de andre EU-lande.  

Det skriver DR i en artikel i dag.

Rina Ronja: Kæmpe problem

I 2017 tog 2.228 personer deres dagpenge med ud af landet. Knap halvdelen rejste ifølge DR til Østeuropa.

Det er fuldt lovligt på grund af EU’s regler om fri bevægelighed.

Men i mere end hver sjette tilfælde, får de danske a-kasse ikke noget svar, når de spørger en udenlandsk myndighed om en dagpengemodtager, der opholder sig i deres land, lever op til reglerne.

Derfor ved de danske A-kasser ikke, om de danske regler overhovedet overholdes.  

Det vækker bekymring og vrede hos Folkebevægelsen mod EU.

– Vi bliver jo til grin for vores egne penge og det kan simpelthen ikke være rigtigt. EU-traktaten gør os afhængige af andre landes myndigheder til kontrol af vores lovgivning. Og når disse myndigheder så ikke levere den kontrol er det forrykt og noget der burde kalde på selvransagelse, også helt ind i de ellers så EU-positive ministerier. Siger Rina Ronja Kari, spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU til det kommende EU-Parlamentsvalg.

Back To Top