fbpx skip to Main Content

EU bruger Grækenland som dørmand

AMNESTY.DK: [uddrag] I en ny rapport beskriver Amnesty, hvordan de græske myndigheder bruger ‘push-backs’ som almindelig fremgangsmåde for at forhindre mennesker på flugt i at nå den græske kyst.

Det betyder, at de skubber grupper af mennesker tilbage på den anden side af den græske grænse uden at give den enkelte mulighed for at få behandlet sin ansøgning om asyl. Men det er i strid med menneskerettighederne, påpeger Amnesty. Man har nemlig ret til at søge om asyl og få sin sag behandlet individuelt.

(…)

Amnesty sender en skarp opfordring til EU om ikke at lade Grækenland agere dørmand, men være med til at sikre, at mennesker på flugt får behandlet deres asylsag for undersøge, om de har krav på beskyttelse. EU må sætte en stopper for de menneskerettighedskrænkelser, der finder sted på eget territorium.

”EU’s fokus på kontrol af grænserne er med til at udelukke mennesker i nød, så de ikke opnår beskyttelse i Europa. I stedet for at lade Grækenland agere dørmand bør EU sørge for, at der sker konkrete forbedringer for indvandrere og asylansøgere, eksempelvis ved at støtte de græske modtagecentre for asylansøgere,« siger Lisa Blinkenberg.

Læs mere hos Amnesty International -. klik her!

Back To Top