fbpx skip to Main Content

EU-domstolen dømmer imod spillemonopol

EU-domstolen dømte i denne uge, at Tysklands nationale lovgivning om spil er “… i strid med grundlæggende friheder i EU”. Dermed risikerer det tyske statslotteri at blive undermineret af private spiludbydere, og det kan have alvorlige konsekvenser for de tyske sportsklubber.

– Det er en katastrofe [..] Hvis ikke vi får denne her ting ordnet er selve vores eksistens på spil, forklarer Rolf Mueller, formand for sportsforbund i den tyske delstat Hessen til Deutsche Presse Agentur

Han forklarer, at 80 procent af driftsomkostninger til hans forbund kommer fra overskuddet på statslotteriet. Forbundet bruger en stor del af pengene til at betale sportstrænere, der trænere spillere, som ikke spille på topniveau.

Tyskland driver statsmonopolet for at begrænse ludomani, og statsdrevne virksomheder er således de eneste, der har mulighed for at tilbyde lotteri og væddemål. Statsmonopolet bringer milliarder af euro til den tyske statskasse.

EU-domstolens afgørelse er blevet mødt med stor overraskelse, idet domstolen allerede tidligere har fastslået, at sådanne monopoler i en række andre EU-lande er lovlige, fordi de tager sigte på at begrænse sociale konsekvenser ved gambling.

Det danske spilmonopol har i flere år også været under pres for at liberalisere spilmarkedet, fra både EU-Kommissionen, EU-domstolen og udenlandske spilkoncerner.

Læs mere hos bl.a
EUobserver.com – klik her

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top