fbpx skip to Main Content

EU inspirerer til kampen mod lærerne

I dag kl. 16.00-18.00 er der demonstration på Christiansborg Slotsplads indkaldt af Frie Skolers Lærerforening, Handelsskolernes Lærerforening, Kriminalforsorgsforeningen, Uddannelsesforbundet og Danmarks Lærerforening og anbefalet af FOA, Politiforbundet, Hovedorganisationen FTF, BUPL, Dansk Socialrådgiverforening, Dansk Sygeplejeråd og Socialpædagogernes Landsforbund.

Demonstrationen handler om den igangværende konflikt mellem Kommunernes Landsforening (KL) og lærerne. Overskriften for demonstraionen er ”Lærerne er de første. Hvem bliver de næste?”

– Man skal være mere end almindeligt dårligt begavet for at tro, at Finansministeriets og Kommunernes Landsforenings fælles kamp mod lærerne var en enlig svale eller at den specielt handlede om lærerne. Den åndelige inspiration henter Finansministeriet i den Europluspagt, som EU-lederne vedtog på et topmøde i Bruxelles den 24-25. marts 2011, udtaler Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU i anledning af demonstrationen.

– Europluspagten handler om at lønmodtagerne skal betale EU’s krise ved at arbejde mere pr. udbetalt lønkrone. Som et af de anbefalede tiltag hedder det, at landene skal sikre ”at lønoverenskomsterne i den offentlige sektor understøtter bestræbelserne vedrørende konkurrenceevnen i den private sektor (under hensyntagen til den vigtige signaleffekt af lønningerne i den offentlige sektor)”. Det er ikke til at tage fejl af, hvad der menes med ”den vigtige signaleffekt”: De offentlige ansatte skal have nogle ordentlige smæk, så ansatte i den private sektor ikke fremover kan henvise til de offentlige ansattes løn- og arbejdsvilkår, siger Søren Søndergaard og tilføjer:

– Først tog de lærerne. Så tog de andre offentligt ansatte. Og så er banen kridtet op for et opgør med de ansatte i den private sektor. Måske skulle vi bare bede EU om at blande sig helt udenom forholdene på det danske arbejdsmarked?

Se også Folkebevægelsens løbeseddel i forbindelse med konflikten – klik her!

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top