fbpx skip to Main Content

EU-parlament dumper regnskab

EU-parlamentet har dumpet Ministerrådets regnskab for 2010. Det er kun anden gang i hele EU’s historie, det sker.

Det sker på grund af manglende gennemsigtighed og bekymring for udgifter.

– Rådets attitude forhindrer en demokratisk kontrol såvel som gennemsigtighed og ansvarlighed over for unionens skatteborgere, siger EU-parlamentarikerne i en fælles udtalelse.

Det er blandt andet finansieringen af et byggeprojekt i Bruxelles og udgifterne til den ny udenrigsministerpost, som bekymrer parlamentet.

Søndergaard: Vi udfordrer rådet

Når parlamentet for kun anden gang i historien vælger at dumpe rådets regnskab, skyldes det ifølge Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU, at parlamentet er begyndt at udfordre Ministerrådet.

– I mange år har der været en eller anden form for konsensus om, at parlamentet ikke blandede sig i rådets regnskaber. Men den konsensus er parlamentet de seneste år begyndt at udfordre, siger Søren Søndergaard til Ritzau.

Ingen konsekvenser – endnu

Det får dog ikke de store konsekvenser for rådet, at regnskabet ikke er blevet godkendt.

– I sig selv har det ikke nogen konsekvenser, for det er ikke ligesom med kommissionformanden, der skal gå af, hvis kommissionens regnskab bliver afvist. Parlamentet kan jo ikke fyre det cypriotiske formandsskab, siger Søren Søndergaard.

Den eu-kritiske politiker udelukker dog ikke, at det på sigt kan få konsekvenser for rådet.

– I øjeblikket diskuterer vi muligheden for at gå til EU-domstolen for at få den til at pålægge dem, at de skal svare på vores spørgsmål. Vi kan simpelthen også bare holde op med at bevilge dem penge. Men vi håber selvfølgelig ikke, at det kommer så vidt. Vi håber, at de kommer til fornuft og vælger at svare på vores spørgsmål, siger han.

Back To Top