fbpx skip to Main Content

EU sanktioner: Kun sanktioner til en vis grad

Netop denne periode står i EU’s sanktionernes tegn. I skrivende stund står henholdsvis 25 og 135 navne til at blive tilføjet til EU’s lister over personer omfattet af konkrete EU sanktioner for henholdsvis Syrien og Hviderusland. Imens forventens EU’s udenrigsministere d.27. februar at annoncere de konkrete foranstaltninger, der vil understrege at personer, højtstående embedsmænd, regimets ledere m.v., på disse lister, vil blive nægtet visa, handel samt fryse deres finansielle aktiver.

I praksis er EU’s sanktioner dog langt fra underlagt en rigid håndhævelse. For konkrete eksempler kan nævnes forbuddet om visum, der pænt er undtaget i tilfælde af internationale møder og ved behov for specialiseret lægehjælp. Eller det Iranske shipping firma, IRISL, der i siden et EU-forbud i 2010 mod Iran, er blevet kaldt i havn i Belgien, Holland og på Malta hele 149 gange.

Der eksisterer ingen fælles implementing eller opfølgning på de vedtaget EU sanktioner, og udførelsen og den konkrete håndhævelse, hvis den udføres, varierer dermed markant fra medlemsland til medlemsland. EU sanktioner er med andre ord langt fra så strenge i praksis som de fremgår på papiret.

Læs mere om problematikken på http://euobserver.com/24/115303

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top