fbpx skip to Main Content

EU-tilhængere erkender folkelig modstand

Mens eurozonen dag for dag arbejder for øget økonomisk integration og strammere regulering af medlemslandenes finanslove, vokser EU-modstanden i Danmark. Det har flere meningsmålinger om de danske EU-undtagelser på det seneste bekræftet.

Den stigende EU-modstand i befolkningen får i dag flere EU-tilhængere til at erklære, at den seneste udvikling i EU mindsker udsigten til sejr ved en undtagelsesafstemning. Det skriver Jyllandsposten i dag.

– Det er klart, at det bliver en udfordring at overbevise vælgerne om, at vi skal være med i en mere integreret EU, siger Lene Espersen, EU-ordfører for de konservative, til Jyllandsposten.

Eva Kjer Hansen (V), formand for Europaudvalget, er enig:

– Stramningerne gør det sværere for os. Jo tættere samarbejdet bliver, jo vanskeligere bliver det for os.

Også socialdemokraterne erkender, at euroen, danskerne muligvis skal tage stilling til på ny, har ændret karakter.

– Det skal være en euro, hvor det er nødvendigt med stærkere koordination. Konstruktionen af euroen har vist, at det er nødvendigt, udtaler Socialdemokraternes EU-ordfører, Jens Joel,

I Folkebevægelsen forstår man godt, hvorfor EU-modstanden er voksende.

– EU-Kommissionens nye lovpakke og traktatændringer er helt logiske, hvis man ønsker at omdanne EU til en stat, som i øvrigt er mere centralistisk styret end USA, siger Søren Søndergaard, medlem af EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

Back To Top