fbpx skip to Main Content

EUs klimasvigt ønskes bevaret

EUs klimakommissær Connie Hedegaard har i dag offentliggjort en undersøgelse, som viser behov for reduktion af CO2-udslip på mellem 25 og 40 pct. frem til 2020, hvis den globale opvarmnings katastrofale konsekvenser for klimaet skal begrænses. Det fremgår af undersøgelsen, at omkostningerne ved at reducere med 20 pct. vil være omkring 160 milliarder kroner mindre end EU havde regnet sig frem til i 2008. 30 pct. reduktion vil koste 600 milliarder kroner, men samtidigt vil der kunne spares omkring 375 milliarder kroner på især reducerede omkostninger til import af fossile brændsler.

Miljøbevægelser som Greenpeace og Friends of Earth hilser undersøgelsen velkommen og opfordrer EU til at hæve målet for reduktion af C02-udslip. Greenpeace foreslår, at EU hæver det umiddelbart til 30 pct. ”“ og til 40 pct. som del af en globale klimaaftale. Friends of Earth mener, at EU bør tage skridt fuldt ud med det samme med 40 pct. reduktion som eget mål frem til 2020.

Kommissionen har selv forlængst har erkendt behovet for mindst 30 pct. reduktion. Op til klimatopmødet i København i december 2009 gav EU indtryk af, at det ville gå foran med et mål om 30 pct. reduktion. Men på og efter klimatopmødet skuffede EU miljøbevægelserne ved kun at sætte sig målet om 20 pct. reduktion. Med den nye undersøgelse vil Connie Hedegaard nu rejse diskussion om at hæve EUs eget mål ensidigt til 30 pct.

Connie Hedegaards foreslag er imidlertid blevet torpederet, allerede inden det blev offentliggjort. En række erhvervsorganisationer har lobbyet imod det. Og tirsdag meddelte Tysklands økonomiminister Rainer Bruederle og Frankrigs industriminister Christian Estrosi, at de afviser forslaget, fremgår det af EUobserver.com.
”Vi har delt vores bekymring om Kommissionens forslag,” sagde Estrosi på et fælles pressemøde med Bruederle og fortsatte: ”EU er klar til vedtage 30 pct. målet, hvis andre store økonomier tager samme skridt.”
”Vi har samme analyse”, sagde Bruederle og tilføjede: ”Vi tror, at efter det mislykkede topmødet i København, skal vi give os selv lidt mere tid.”

– At vente på EU er at vente på klimakatastrofen, konstaterer Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.
– De lande, der har indset situationens alvor, bør gå foran. Som tidligere klimaminister bør Connie Hedegaard bruge sine kontakter i regeringen til at få Danmark til at sætte sig et mål om 40 pct. reduktion af CO2-udslippet.


Læs mere på…
Klimakommissær Connie Hedegaards hjemmeside – klik her!
EUobserver.com – klik her!
Greenpeace’s hjemmeside – klik her!
Friends of Earth’s hjemmeside – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top