fbpx skip to Main Content

Jernbaneforbundet: EU er gået over stregen

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] EU-kommissionens forslag til direktiv om et fælles europæisk jernbanesystem, har fået Dansk Jernbaneforbund på barrikaderne.
– Dansk Jernbaneforbund vil gøre sit til, at der bliver skabt stor fokus på dette uhørte angreb på arbejdernes og fagforeningernes frie ret, siger forbundets næstformand, Henrik Horup.

Direktivforslaget vil give kommissionen beføjelser til selv at ændre i lovgivningen løbende, og gemt bort i et bilag til direktivet lægger det op til at give sig selv rollen som overdommer i tilfælde af konflikter i jernbanesektoren.
I bilag syv hedder det, at kommissionen kan fastsætte ”regler for håndtering af større driftsafbrydelser og nødsituationer, herunder et minimumsserviceniveau i tilfælde af eventuelle strejker.”
Hvis det vedtages, så kan det true så fundamentale rettigheder som retten til at strejke, vurderer det Europæiske Transportarbejderforbund, ETF.

– Angrebet på fagforeningernes frihed kan lyde harmløst, men der er faktisk et uacceptabelt overgreb, som ETF på det skarpeste fordømmer, hedder det i det ”holdningspapir” transportarbejderforbundet har lavet om direktivet.

(…)


Læs det hele hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!
Læs også nyheden “Jernbanedirektiv angriber strejkeret” – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top