fbpx skip to Main Content

Journalist tilbageholdt efter dækning af EU-fiskeri

Marokkanske myndigheder tilbageholdt i weekenden en dansk journalist efter et besøg i Vestsahara, det skriver journliasten.dk. Tilbageholdelsen skete umiddelbart efter journalisten havde dækket den Marokkanske besættelse af Vestsahara og EU’s kontroversielle fiskeriaftale med Marokko, der giver europæiske fiskeflåder lov til at fiske i besat område ud for kysten i Vestsahara.

– Vi blev kaldt ind til afhøring og tvunget til at skrive under på, at vi var til fare for den offentlige orden. Mens vi blev afhørt, befandt vores computere sig i et andet rum. Uden at vi vidste det, åbnede de computerne, fjernede harddisken, samlede computerne igen og lagde dem tilbage i tasken uden harddisk. Det var først ude i lufthavnen, at vi opdagede, at harddiske var væk, forklarer Mads Ellesøe til Journalisten.dk

Sagen viser med al tydelig den problematiske situation i Marokko, hvor menneskerettigheder og pressefrihed i stor grad bliver undertrykt.
EU er blevet kritiseret for at være med til at legitimere besættelsen af Vestsahara ved at indgå en fiskeriaftale med det Marokkanske styre, der giver europæiske fiskeflåder lov til at fiske i besat område.

Hør P1 udsendelsen om konsekvenserne af EU’s fiskeriaftale med Vestsahara – klik her

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top