fbpx skip to Main Content

Store protester mod nedskæringer i Irland

I en af de største demonstrationer i Irland nogensinde deltog mere end 100.000 mennesker, i landets hovedstad Dublin. Demonstrationen fandt sted i protest mod de nedskæringer landet står overfor i kølvandet på den økonomiske hjælpepakke fra EU og IMF.

Demonstranterne var hovedsageligt utilfredse med at størstedelen af den i alt 637 milliarder kroner store hjælpepakke, vil blive brugt til at rede irske banker fra fallit

– Jeg har gennemlevet tre recessioner og jeg tror, at dette kunne være den hidtil værste, udtalte Jimmy Purdy en 77-årig demonstration til den engelske avis The Gurdian

– Jeg er her fordi jeg er vred over, at EU fortæller os at vi skal skære ned i mindstelønnen og herse rundt med irske arbejdere, imens de mennesker der forårsagede denne krise slipper ustraffet, forsatte han.

Protesterne fandt sted alt i mens embedsmænd fra EU lagde sidste hånd på detaljerne i den 637 milliarder kroners store hjælpepakke.

Ud over landene fra eurozonen har både Storbritannien, Sverige og Danmark indvilliget i at yde bilaterale lån som en led i hjælpepakken.

Læs mere på Gurdian.co.uk – klik her

Back To Top