fbpx skip to Main Content

Kommissionen trækker i land når det kommer til atomkraft

Borgerinitiativet, der trådte i kraft 1. april i år, er et forsøg på at gøre EU mere demokratisk og folkeligt. Det betyder reelt, at hvis der kan samles 1 million underskifter fra borgere indenfor EU’s grænser indenfor et år, så vil EU-kommissionen overveje at fremsætte et lovforslag om den ændring, som borgerne kræver.

Nu er nogle europæiske miljø-organisationer gået sammen for at samle underskrifter ind for at lukke gamle, farlige atomkraftværker i EU. Selv om underskriftindsamlingen ikke har været i gang længe, og på nuværende tidspunkt kun har fået 14.000 underskrifter, har EU-kommissionen alligevel valgt at afvise dette initiativ.
Det sker med den begrundelse, at Euratom, Det Europæiske Atomenergifællesskab, har sin helt egen traktat til at udbrede atomkraft i EU. En traktat som denne, mener EU-kommissionen ikke at borgerinitiativet har ret til at bede om ændringer af.

Til trods for manglende opbakning fra Kommissionens side, så samler organisationerne fortsat underskrifter ind, i håb om at nok underskrifter vil få EU til at lytte.

Læs mere om dette borgerinitiativ og skriv under her

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top