fbpx skip to Main Content

Malere og elektrikere presset af social dumping

“Det danske samfund er simpelthen nødt til at tage problemet med østdumping alvorligt. Vores medlemmer mister i stigende grad arbejde til firmaer, som hverken overholder faglige regler eller reglerne om arbejdsmiljø. Og politikerne skal huske på, at denne udvikling ikke kun betyder, at regelrette malermestre mister opgaver. Det medfører samtidig en undergravning af vores samfundsmodel. Så det har store konsekvenser for alle i Danmark”, udtaler direktør i arbejdsgiverorganisationen Danske Malermestre Ole Draborg i dag i byggeriets dagbladen Licitationen.
Organisationen har spurgt sine 1.700 medlemsvirksomheder og kan konstatere, at 60 pct. i dag mærker øget tilstedeværelse af udenlandsk arbejdskraft, hvor kun 11 pct. gjorde det i 2005. Og 57 pct. frygter i dag at miste arbejde pga. den udenlandske arbejdskraft, hvor kun 15 pct. frygtede det i 2005.

I Østjylland, hvor der ventes et snarligt byggeboom, frygter formanden for Dansk El-forbund Ervin F. Poulsen, at arbejdet vil gå til underbetalt tysk arbejdskraft.
“Frygten er, at arbejdsgiverne kun er ude efter billig arbejdskraft. Der skal være tvivl om, at de udenlandske kolleger er velkomne, men det skal være på overenskomstens vilkår. De skal have lige så gode vilkår, som de danske elektrikere har i marken. Men den fair konkurrence har arbejdsgiverne endnu ikke kunnet opvise”, siger Ervin F. Poulsen på Fagbevægelsen mod Unionens hjemmeside www.eufagligt.dk.

Læs mere hos…
Licitationen (kræver abonnement) – klik her!
Fagbevægelsen mod Unionen – klik her og her!

Back To Top