fbpx skip to Main Content

Måling: Flertal for patentdomstol

54 pct. ville stemme ja, hvis folkeafstemningen om dansk tilslutning til EU’s patentdomstol fandt sted i dag. 20 pct. ville stemme nej. Det fremgår af en meningsmåling, som nyhedsportalen Altinget.dk har offentliggjort i dag.

Folkebevægelsen mod EU, som vil arbejde for et nej ved folkeafstemning den 25. maj, er ikke overrasket, selvom topkandidat ved EU-valget for Folkebevægelsen mod EU Lave K. Broch naturligvis gerne havde set flere på nej-siden.

– Kampagnen er endnu ikke kommet i gang. Når det sker er jeg sikker på, at nej-siden vil vokse. Et nej giver os de fleste fordele, da danskere efter et nej stadig kan bruge EU-patentet i de lande der indfører det samtidigt med, at vi kan sikre at danske patenter kan forsvares i danske domstole. Det er en klar fordel for små virksomheder i Danmark, siger Lave K. Broch.

Professor i statskundskab ved Aarhus Universitet Rune Slothuus siger da også til Altinget.dk, at målingen ikke betyder, at man kan regne med et ja den 25. maj.

”Erfaringer fra tidligere afstemninger har vist, at der kan flyttes en helt del holdninger i løbet af månederne op til en folkeafstemning. I den forstand, så kan man ikke slutte allerede nu, at en folkeafstemning vil ende med et sikkert ja,” siger Rune Slothuus siger han til Altinget.
”Når vi nærmer os, så vil mediedækningen blive mere balanceret på den måde, at der vil komme relativt flere røster til orde. Det er det mønster, der gør, at hvis man skal gætte på, hvordan udviklingen vil gå, så vil nej-siden vokse”.

Læs mere på Altinget.dk ”“ klik her!

Back To Top