fbpx skip to Main Content

Merkel og Hollande: Nej til Grækenland

Den borgerlige-socialdemokratiske regering i Grækenland vurderer, at landet er nødt til to år mere til gennemførelse af nedskæringer for omkring 11,5 milliarder kroner, som EU og IMF har krævet for at landet kan få lån til at betale afdrag på andre lån. Ellers vil det gå som den tyske Weimarrepublik i mellemkrigstiden, hvor økonomisk nedtur og social uro banede vej for nazistisk magtovertagelse, mener den græske statsminister Antonis Samaras, som i dag mødes med Tysklands borgerlige forbundskansler Angela Merkel.

Men da Merkel i går mødtes med den franske socialdemokratiske præsident Francois Hollande var de enige om, at Samaras skal have den kolde skulder.
“Det er vigtigt for mig, at vi alle holder os til vores forpligtelser, men jeg vil opfordre Grækenland til at fortsætte ad sin reformstoi”, sagde Merkel og fik et fransk ekko fra Hollande: “Jeg ønsker, at Grækenland bliver i euroxzonen, men det er op til Gærkenland at gøre den nødvendige indsats, så vi kan nå den målsætning”.

Dagens møde mellem Samaras og Merkel bliver ikke bedre af forlydende om, at det tyske finansministerie har nedsat en arbejdsgruppe, som der skal arbejde med en eventuel græsk udmeldelse af euroen.

Læs mere på bl.a. EUObserver.com – klik her!

Back To Top