fbpx skip to Main Content

Norge: 72,5 pct. nej til EU

Dagbladene Nationen og Klassekampen har offentliggjort en ny meningsmåling fra analysevirksomheden Sentio, som viser fortsat solid modstand moed norsk EU-medlemskab. 72,5 pct. vil stemme nej, mens kun 19,2 pct. vil stemme ja.

”Folket siger nej, trods en del signaler om, at EU er på vej op af den økonomiske hængedynd. Den økonomiske tilstand i EU giver tydeligvis ikke noget udslag på den norske opinion”, siger Heming Olaussen, leder af Folkebevægelsens norske søsterorganisation Nei til EU, i Nationen.

Heming Olaussen beklager, at den stærke EU-modstand ikke afspejler sig i meningsmålingerne forud for valget til det norske parlament Stortinget, som finder sted om mindre end to uger. Målinger tyder nemlig på, at der bliver færre EU-modstander i Storinget efter valget, hvor den borgerlige opposition ser ud til at vinde regeringsmagten fra den nuværende centrum-venstre regering.

Det største af de borgerlige partier, Høyre, er tilhængere af EU. Men selv blandt deres vælgere er over 60 pct. modstandere af EU-medlemskab.Derfor har partiet også meddelt, at EU-medlemskab ikke bliver aktuelt i den kommende valgperiode.

Læs mere hos bl.a. Nationen ”“ klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top