fbpx skip to Main Content

Parlamentsformand åben overfor traktatændring

Tysklands forbundskansler Angela Merkel har længe været i offensiven for traktatændringer, som skal give bedre mulighed for sanktioner og indgreb overfor lande, som ikke overholder EU og eurolandenes mål og krav til den økonomiske politik. En række andre landes regeringer har været tilbageholdende overfor dette skridt. Men nu giver EU-parlamentets polske formand Jerzy Buzek det tyske forslag en forsigtig opbakning.

”Vi må være meget forsigtige omkring dette følsomme mene, men jeg tror vi bør begynde at åbne op for en diskussion og sige, at traktatændringerne ikke vil være store, men begrænset til et område ”“ spørgsmålet om økonomisk styring, som skal skabe en mere stabiliseret europæisk økonomi”, udtaler Buzek ifølge nyhedsportalen EUObserver.com.

Problemet er imidlertid, at traktatændringer risikerer at skulle til folkeafstemning. Dels i Irland hvor højesteretsafgørelser kræver det, og dels i Storbritannien, hvor premierminister David Cameron har lovet folkeafstemning om alle fremtidige traktatændringer. Og generelt kan det blive svært at få vedtaget ændringerne ved en folkeafstemning, vurderer parlamentsformanden:
”Der er ikke nogen positiv atmosfære omkring nogen folkeafstemning i medlemsstaterne i dag.”

Læs mere på EUObserver.com ”“ klik her!

Back To Top