fbpx skip to Main Content

Regeringen skal genoptage arbejdet for særaftale om Europol

Regeringen arbejder ikke længere for at skabe grundlag for en særaftale mellem Danmark og Europol, hvis danskerne ved en folkeafstemning vælger at afskaffe retsforbeholdet. Det skriver justitsminister Mette Frederiksen i et svar til Folketinget.

Dermed forsøger regeringen at skræmme danskerne til en afskaffelse af forbeholdet, fordi regeringen har syltet arbejdet for et reelt alternativ til en afskaffelse.

“Regeringen og justitsminister Mette Frederiksen har fuldstændig sat demokratiet ud af spil ved ikke at give danskerne et reelt alternativ til en afskaffelse af retsundtagelsen,” siger Rina Ronja Kari og forstætter:

“Det er både grotesk og bekymrende, at regeringen på den måde aktiv bruger sin magt og sit folkelige mandat på at modarbejde, at danskerne får et ærligt og reelt valg mellem at afskaffe og beholde retsundtagelsen”.

Det er et krav, at regeringen ikke aktivt modarbejder et alternativ til en afskaffelse af retsundtagelsen ved at stoppe arbejdet om en særaftale om Europol.

“Derfor kræver jeg, at regeringen genoptager det forberedende arbejde og går i dialog med Kommissionen om en særaftale om Europol mellem Danmark og EU,” siger Rina Ronja Kari.

“Jeg er klar over, at regeringen ønsker, at EU i endnu højere grad end nu skal styre den danske retspolitik. Det er deres holdning. Men det er simpelthen ikke i orden, at man forsøger at stoppe mere EU ned i halsen på danskerne ved at modarbejde et reelt og sundt alternativ til den stigende EU-indflydelse,” siger hun.

Rina Ronja Kari mener, at regeringen optræder direkte arrogant, når de ikke forhandler med EU-Kommissionen om en særaftale.

“Regeringens syltning af arbejdet for en særaftale om Europol kan blive et nyttigt argument for de EU-glade partier op i mod en afstemning. Regeringen kan dermed hævde, at Danmark ikke kan få en særaftale om Europol, hvis vi beholder retsforbeholdet, selvom de aktivt har frataget danskerne muligheden for et Europol-samarbejde. Det er ærlig talt utrolig arrogant.”

Back To Top