fbpx skip to Main Content

Retsliberale EU-modstandere fylder 90

“Den 21. oktober 1919 stiftedes Danmarks Retsforbund, det ideologisk mest særprægede danske parti og nok det med den mest dramatiske historie,” skriver tidligere EU-parlamentariker for Folkebevægelsen mod EU og tidligere folketingsmedlem for Retsforbundet Ib Christensen i et ugebrev på Retsforbundets hjemmeside.

Det retsliberale parti Retsforbundet har været et af aktive kollektive medlemmer af Folkebevægelsen lige siden starten i 1972 og været en solid del af modstanden mod EF/EU i alle årene.
“Retsforbundet havde været med til at føre Danmark ind i frihandelsområdet EFTA, men vendte sig imod toldunionen med den planøkonomiske landbrugspolitik: EF,” skriver Ib Christensen i ugebrevet og fortsætter:
“Der vil opstå et behov for modstand imod opbygningen af EU som en centraliseret forbundsstat, der er så vidtgående, at man ikke vovede at sende Lissabon-traktaten (unionens forfatning) til folkeafstemning noget sted, undtagen i Irland, hvor en vagtsom højesteret gennemtvang det. Retsforbundet har altid været en engageret tilhænger af internationale samarbejdsorganisationer mellem frie nationer som FN, Europarådet, Nordisk Råd etc., men ønsker ikke Danmark reduceret til en delstat i en ny europæisk supermagt.”


90 års fødselsdagen markeres af Retsforbundet og Retforbundets Ungdom med:
* Reception fredag den 23. oktober kl. 15.00-19.00 i partilokalerne på Lyngbyvej 42, 2100 København Ø

* Fest fredag den 23. oktober fra kl. 19.00 i partilokalerne på Lyngbyvej 42, 2100 København Ø
* Udstilling, generalforsamling og fest lørdag den 24. oktober kl. 15.00-21.00 på Vrå Højskole, Højskolevej 1, 9760 Vrå


Læs mere om Retsforbundet på partiets hjemmeside – klik her!

Back To Top