fbpx skip to Main Content

Rina Ronja Kari til EU-topmøde: Husk klimaet!

EU’s stats- og regeringschefer ankommer i øjeblikket til topmøde i Bruxelles for at diskutere yderligere sanktioner mod Rusland.

Oprindeligt var EU’s nye klima- og energiplan for 2030 øverst på dagsorden. Men punktet forventes at blive prioriteret ned på grund af den sikkerhedspolitiske udvikling i Krim. Klima- og energiplanen vil derfor først blive diskuteret om fredagen.

Rina Ronja Kari, EU-parlamentariker for Folkebevægelsen, siger:

– Det er klart, at den sikkerhedspolitiske situation står øverst på topmødets dagsorden. Ruslands militære invasion af Krim skal fordømmes, og det er vigtigt, at landene bliver enige om en embargo på alt salg af krigsmateriel til Rusland. Jeg er dog lodret uenig i anvendelsen af sanktioner, som dækker over EU’s egne økonomiske interesser. Det vil kun eskalere konflikten yderligere.

– Lige så vigtigt er det, at EU-lederne husker, at vi står overfor en global klimakrise, som vi allerede kan se effekterne af nu.

– EU-lederne har en massiv klimagæld at betale til resten af verden og bør derfor blive enige om en meget ambitiøs klimamålsætning. I EU-parlamentet har Folkebevægelsen stillet forslag om, at EU reducerer sin CO2-udledning 50-60 % i 2030, sådan som miljø- og klimaorganisationerne anbefaler.

– EU’s afhængighed af gas fra Rusland må ikke blive til en undskyldning for at droppe klimamålene og fyre op for kulforbruget. Om noget så burde gasafhængigheden da være et argument for at vedtage en meget mere ambitiøs målsætning for vedvarende energi end de sølle 27%, som EU-kommissionen har forslået.

Yderligere information
Rina Ronja Kari: (GSM) 0045 2670 1816

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top